chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці почали встановлювати інноваційні смітники

16 січня 2013 о 14:05

У Голосіївському районі столиці почали встановлювати інноваційні смітники, які не горять, не смердять і значно дешевші, ніж їхні попередники.

Про це повідомляє муніципальний канал «Київ».

Нові контейнери для сміття заглиблені у ґрунт на 2, 5 м, оточені бетонною камерою з антивандальними корпусом. Сміття з них забирати дешевше, бо не треба залучати людський ресурс – усе автоматизовано і керується за допомогою дистанційного пульта.

Директор компанії сміттєперевізника Микита Громико переконує, що така технологія на чверть ефективніша й дешевша.

«Якщо ми говоримо про найбільший контейнер, це 5 кубічних метрів. Близько тонни відходів. Уявіть собі, тонна відходів сама на себе давить. Відповідно, в 1 кубометрі, за який ЖЕК платить нам, як організації, що вивозить сміття, значно більше відходів, ніж у наших конкурентів. Тому й економія», — сказав Громико.

Контейнери герметичні – них не можуть проникнути гризуни, собаки та безхатченки. Сміття тут ділять на три фракції. Єдина поки проблема –  привчити усіх мешканців їх розділяти.

Щоправда, поки таких контейнерів у місті лише близько 50-ти. У Голосіївському районі організація обслуговує три будинки, як пілотний проект.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути