chrome firefox opera safari iexplorer

Українська Вікіпедія посідає 14 місце у світі за кількістю статей

30 січня 2013 о 17:19

На сьогодні українська Вікіпедія містить понад 426 800 енциклопедичних статей і займає 14 місце в світі за їхньою кількістю. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив виконавчий директор ГО «Вікіпедія України» Юрій Пероганич, передає кореспондент УНН.

Він зазначив, що в січні поточного року в українській Вікіпедії з'являлось 140 нових статей щодня. Загалом, вона містить 1300 тисяч усіх сторінок щодня, включаючи сторінки користувачів, сторінки обговорення, шаблони, правила.

За словами Ю.Пероганича, за останні 30 днів 2200 зареєстрованих користувачів, здійснив хоча б одне редагування.
Загалом, як наголосив експерт, щосекунди українську Вікіпедію переглядають 29 разів, 100 000 переглядів — щогодини, 2,5 мільйони щодня і 75 мільйонів переглядів на місяць.

Довідка УНН: Вікіпе́дія (англ. Wikipedia, МФА: [ˌwɪkɪˈpiːdɪə]) — відкрита багатомовна вікі-енциклопедія, якою опікується некомерційна організація «Фонд Вікімедіа». Назва утворена від слів «вікі» (технології для створення сайтів) та «енциклопедія». Засновниками Вікіпедії є Ларрі Сенгер та Джиммі Вейлз. Офіційне відкриття відбулося 15 січня 2001 року.

Вікіпедія містить майже 22 млн. статей, що написані добровольцями з усього світу. Учасників Вікіпедії називають вікіпедистами. Вікіпедія є п'ятим за популярністю веб-сайтом у світі — його щомісяця відвідують понад 400 млн. осіб. Як інтернет-довідник Вікіпедія є найбільшою і найпопулярнішою серед подібних сайтів. За обсягом відомостей і тематикою Вікіпедія вважається найповнішою енциклопедією, яка коли-небудь створювалася за всю історію людства.

Однією з переваг Вікіпедії є можливість представлення інформації рідною мовою – сайт складається з 285 мовних розділів(національних Вікіпедій). Найбільшою національною Вікіпедією за кількістю статей є англійська, яка містить майже 4 млн. статей.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути