chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні введено телефон безкоштовної допомоги при арешті

04 січня 2013 о 10:38

Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України, в Україні запроваджено єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги, по якому з 1 січня 2013 року з метою проведення необхідних процесуальних дій можна передати повідомлення про випадки затримання осіб та необхідності залучення захисника.

Лінія юридичної допомоги працює за номером 0-800-213103.

Дзвінок на цей номер є безкоштовним для абонентів фіксованого зв'язку України. Для абонентів мобільного зв'язку дзвінок платний і його вартість визначається тарифами відповідного оператора. Дзвінки неможливі з таксофонів та з-за кордону.

Функціонування єдиного телефонного номера передбачає переадресацію виклику до відповідного центру автоматично. У разі тимчасової неможливості прийняти відповідним центром телефонний дзвінок (лінії зв'язку тимчасово недоступні) система автоматично переадресує вхідний дзвінок у найближчий сусідній центр.

Крім того, повідомлення про випадки затримання осіб можна передати на адреси електронної пошти центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.