chrome firefox opera safari iexplorer

Борг Києва перевалив за 10 мільярдів

01 лютого 2013 о 13:28

Загальний борг Києва становить 10,5 мільярда гривень, однак у 2013 році підлягають погашенню лише 400 мільйонів гривень.

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

«Загальна сума боргу бюджету Києва наразі становить 10,54 мільярда гривень ($550 мільйонів – євробонди, решта – внутрішні позики). У поточному році на обслуговування боргів буде витрачено 1,351 мільярда гривень, які закладені в проекті столичного бюджету», — сказав він.

Термін погашення євробондів завершується в 2015 і 2016 роках, за внутрішніми боргами КМДА має погасити в цьому році 400 мільйонів гривень банку «Хрещатик», термін погашення яких завершується у вересні.

«Ми розглядаємо можливість оптимізувати свої борги. Поки що ми консультуємося. Тут необхідні також воля уряду і Мінфіну», — заявив чиновник.

«Ми хочемо за рахунок зовнішніх позик „перепакувати“ і зовнішні, і внутрішні борги. У нас є ідея замість євробондів на $550 мільйонів із погашенням в 2015 і 2016 роках випустити облігації на $700 мільйонів із терміном погашення в 2024 році, а різницю в $150 мільйонів направити на погашення гривневих облігацій. При цьому у валюті ставка може залишитися ті ж самі 8-9%, а за гривнею буде менша сума боргу та ставка 12-13%», — пояснив Крамаренко.

Відповідаючи на запитання про те, чи має намір КМДА у поточному році залучати нові позики для реалізації проектів із розвитку міста, він зазначив, що це питання «може розглядатися за умови сприятливої ситуації на зовнішніх і внутрішніх ринках капіталів».

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути