chrome firefox opera safari iexplorer

Київський школяр став переможцем престижного міжнародного конкурсу Google

06 лютого 2013 о 13:15

Одним із 20 переможців конкурсу Google Code-in 2012 став 13-річний київський школяр Ілля Ковалевський. Google Code-in — це змагання з розробки програмного забезпечення з відкритим кодом для школярів зі всієї планети.

Як повідомили Корреспондент.biz у компанії, конкурс відбувався від 26 листопада 2012 року до 14 січня 2013 року, за цей час у змаганні взяли участь 334 школярі із 36 країн, які в цілому виконали 1925 завдань.

Варто зазначити, що для більшості учнів це стало першим знайомством із розробкою ПЗ з відкритим кодом. В рамках Google Code-in вони отримали можливість попрацювати із ключовими фахівцями Open Source організацій, які надавали їм найрізноманітніші завдання для виконання.

У підсумку, кожна із 10 організацій-кураторів, які займаються розробкою ПЗ з відкритим кодом, вибрала двох учасників, які стали переможцями від цих організацій на основі виконаних протягом семи тижнів конкурсу завдань.

У кінці квітня власники головного призу вирушать на чотири дні у США в основну штаб-квартиру Google у Маунтін-В'ю, Каліфорнія, разом зі своїми батьками. Під час цієї подорожі школярі побувають на церемонії нагородження, зустрінуться з інженерами Google, а також проведуть цілий день у Сан-Франциско.

У компанії зазначають, що ці 20 підлітків, які ще не є студентами ВНЗ, у цілому виконали 576 переконливих завдань — від оцінки функції розпізнавання обличчя у програмі ліквідації наслідків катастроф до створення відеороликів, які вчать інших принципам роботи ПЗ.

Раніше повідомлялося, що інтернет-гігант Google призначив призовий фонд у розмірі $ 3,14 млн за знайдені вразливості в операційній системі Chrome OS.

Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути