chrome firefox opera safari iexplorer

Створення кириличної доменної зони .укр відкладається

04 лютого 2013 о 14:14

Впровадження кириличної доменної зони .укр йде недостатньо швидкими темпами, заявили в Державному агентстві з питань науки, інновацій та інформатизації, пише видання «Коммерсант-Украина».

На нараді, проведеній 31 січня ц.р. критикувалася робота Українського мережевого інформаційного центру (УМІЦ), в який входять громадські організації і представники галузевих відомств. Джерело видання в одному з доменних реєстраторів, присутнє на заході, уточнило, що претензії відомства також стосувалися відсутності звітів про діяльність УМІЦ за останні чотири роки. «Подальшій роботі в цьому напрямку має передувати звіт УМІЦ»,- йдеться в повідомленні.

Можливості для реєстрації нелатинських доменів ICANN (міжнародна некомерційна організація щодо керування інтернетом) створила у жовтні 2009 року. Нововведення розраховане на країни, писемність яких відрізняється від латиниці,- Китай, Індію тощо.

Україна однією з перших подала заявку на реєстрацію кириличної зони. Однак до другого етапу реєстрації підійшла останньою з 25 держав, які подали заявки. ICANN підтвердила бронювання для нашої країни доменної зони .укр у березні 2011 року.

Директор УМІЦ Юрій Гончарук зі звинуваченнями держави не згоден. «Делегування домену .укр знаходиться в завершальній стадії,- стверджує він. — Зі свого боку ми завершили всі процедури три місяці тому. Тепер чекаємо відповідей ICANN і IANA». На сайті IANA доменна зона .укр носить статус зареєстрованої, але не виділеної.

За станом на 3 лютого у зоні .рф було зареєстровано 773,3 тисячі імен.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути