chrome firefox opera safari iexplorer

У березні в Києві виступлять відомі ірландські музиканти GusGus

18 лютого 2013 о 16:27

23 березня в київському Crystal Hall виступить ісландський електронний гурт GusGus.

Хаус-майстри з 18-річною історією привезуть до столиці live-програму, до якої увійдуть найкращі треки з восьми виданих платівок, повідомляють організатори концерту.

GusGus — один з найуспішніших колективів Ісландії та рекордсмен за частотою зміни складів. Історія GusGus почалася в 1995 році, коли два режисери, які знімали до цього музичні відеокліпи, взялися за короткометражний фільм про свінгерів у Рейк'явіку. Вони підібрали хорошу команду, але проект так і не був реалізований. Тоді вони вирішили спробувати свої сили в музиці. Так зародилася ідея GusGus. Назва запозичена з картини відомого режисера Райнера Вернера Фассбіндера Страх з'їдає душі (1972 рік), а якщо бути точнішими, з назви незвичайної інтим-послуги, яку надавала у фільмі одна німецька дівчина.

«Коли в Рейк'явіку ви приходите поплавати в басейні, в сусідній душовій кабінці хлюпається прем'єр-міністр, а в магазин поряд з вашим будинком заходить президент країни. Якщо ви створюєте гурт, то не для того, щоб підкорити весь світ. Люди просто збираються разом, щоб посміятися над тим, що відбувається у великому світі. Ми відірвані від усіх і нам залишається тільки сміятися», — говорять GusGus.

Їх звучання змінювалося з кожною платівкою, але незмінним залишалися правильні елементи хаусу і фанку. Останній альбом GusGus — Arabian Horse визнаний найуспішнішим альбомом за всю історію команди, незважаючи на те, що платівка була записана музикантами окремо і зібрана по частинах.

Зараз гурт працює над новим матеріалом і виступає по світу.

Київський концерт відбудеться 23 березня в Crystal Hall, початок о 20:00.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути