chrome firefox opera safari iexplorer

У найближчий тиждень в Україні очікуються опади та тепла погода

04 лютого 2013 о 13:53

Голова Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що в найближчий тиждень в Україні очікуються опади, а також досить висока для цієї пори року температура. Про це він заявив на брифінгу в понеділок.

«Найбільш низькі температури, які, все ж, залишаться досить високими, будуть у західних областях України, вночі — 3-8 градусів морозу, вдень — близько 0. Найтепліше буде в південних, центральних і східних областях: вночі — 1-6 градусів тепла, вдень 4-9, у Криму 10-13», — повідомив Кулбіда.

За його словами, в центральній частині України в найближчі дні буде близько 0, вдень 1-5 градусів вище нуля. Кульбіда зазначив, що така погода збережеться до 9 лютого, потім — в Україні буде спостерігатися невелике зниження температурного режиму.

Він повідомив, що з 4 по 6 лютого на території України не очікуються інтенсивні опади.

«Вони будуть випадати переважно в західних і північних областях, де будуть невеликі помірні опади у вигляді мокрого снігу, а іноді, в денний час, з дощем», — сказав він.

Протягом 7-9 лютого в Україні очікується інтенсифікація атмосферних процесів, пов'язана з переміщенням на територію країни циклону, який формується на території Балканського півострова і в західній акваторії Чорного моря.

«Ця зона буде підніматися з південного заходу на територію України і охопить практично всю територію країни», — пояснив Кульбіда.

Він зазначив, що погодні умови при цьому будуть надзвичайно різноманітними: у західних областях буде випадати сніг та мокрий сніг, в центральних областях — сніг, що перейде в дощ.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що у зв'язку із сильним північно-східним вітром рівень води в Дунаї у районі населеного пункту Вилкове Кілійського району піднявся до 165 см над нульовою позначкою. Зокрема, за повідомленням прес-служби Управління з питань надзвичайних ситуацій Одеської облдержадміністрації, в результаті підйому води в річці сталося підтоплення нежитлових ділянок території Вилкового.

Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути