chrome firefox opera safari iexplorer

До кінця квітня в києві презентують новий трамвай вітчизняного виробництва

14 березня 2013 о 14:50

До кінця квітня в києві презентують новий трамвай вітчизняного виробництва. Про це повідомив під час виїзної наради на станції міської електрички директор КП “Київпастранс” Микола Лабунський, передає кореспондент УНН.

“Наш трамвай коштує трохи дорожче, ніж білоруський, однак він на 3 метри довший і кількість пасажирів в ньому більша”, — сказав М.Лабунський.

За його словами, вартість трамваю становить 10 млн грн, тоді як європейського виробництва 13-14 млн.

В травні та червні новий трамвай повинен пройти сертифікацію. Планується до кінця року зробити 20 таких трамваїв.

“Ми між собою трамвай називаємо “каштан” та вже звикли до цієї назви. Треба його офіційно перейменувати. Хай старий київський трамвай називається “Каштан-1”, а новий “Каштан-2”, — зазначив Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

“Київпастранс” має 30 нових трамваїв, 80 відремонтованих і 180 старих трамваїв. Щоденно в Києві на лінію виходять 210 трамваїв.

Нагадаємо, О.Попов пообіцяв почати будівництво метро на Троєщину у цьому році.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути