chrome firefox opera safari iexplorer

Після потепління Україні загрожують серйозні паводки

25 березня 2013 о 08:41

Рекордний обсяг опадів може викликати паводки, повідомив під час селекторної наради з питань ліквідації надзвичайної ситуації, пов'язаної з рясними снігопадами, віце-прем'єр Олександр Вілкул.

«У зв'язку з цим необхідно вжити підвищених заходів щодо запобігання цієї ситуації. Наступної п'ятниці я проведу засідання Координаційної штабу на Волині з керівниками Служби з надзвичайних ситуацій і Водного агентства», — зазначив він.

У нараді також брали участь міністр інфраструктури Володимир Васильович Козак, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Павлович Темник, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Васильович Болотських, начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Іванович Кульбіда, міністр енергетики і промислової політики Едуард Ставицький.

Крім того, в ефірі телеканалу Інтер директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда повідомив, що потепління в Україні очікується з 30 березня.

За його словами, сніг, що випав в останні дні, «швидко не розтане».

«На потепління ми сподіваємося, починаючи з 30 березня. І вже в першій п'ятиденці квітня температура почне більш-менш істотно підвищуватися. Але ми не очікуємо стрімкого зростання температури. Все-таки це буде повільний процес. Крім того, він ще буде стримуватися наявністю сніжного покриву», — зазначив Кульбіда.

Нагадаємо, до вівторка влада Києва обіцяє повне відновлення руху в столиці.

Розділи: Довкілля