chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві виступить зірка світового балету Ніна Ананіашвілі

06 березня 2013 о 16:25

У Національній опері України у вівторок, 12 березня, в балеті Баядерка виступить всесвітньо відома балерина Ніна Ананіашвілі.

Вона вже прибула до Києва і почала репетиції.

Балет Баядерка з лютого йде на сцені Національної опери України в редакції Наталі Макарової. 12 березня глядачі зможуть побачити максимум: нові декорації, нові костюми, нову хореографію і двох зірок балету в головних партіях — Ніну Ананіашвілі (Нікія) і Дениса Матвієнка (Солор).

Вистава пройде напередодні ювілею Ніни Ананіашвілі, якій цього року виповнюється 50 років

Ніна Ананіашвілі єдина у світі балерина, яка виконує версію балету Баядерка по-своєму.

«Я для себе вирішила, що перед тим, як я закінчу свою танцювальну кар'єру я таки станцюю Баядерку. У мене дуже гарні костюми, і я дуже люблю танцювати цей балет. Тим більше, що цей спектакль я готувала з Мариною Семеновою, яка була однією з перших виконавиць партії Нікії. Я з нею готувала спектакль, і зробили ми його дуже своєрідно, і моя інтерпретація сьогодні відрізняється від всіх. Мені було дуже приємно, що коли я танцювала Баядерку саме в редакції Макарової в Метрополітен, я підійшла до Наташі і попросила показати їй ті нюанси, яким мене навчила Марина Семенова. І ми домовилися, що якщо їй сподобається, то вона дозволить мені так танцювати. Вона подивилася і дозволила. дозволено тільки мені», — розповіла Ніна Ананіашвілі.

***

Ніна Ананіашвілі — Народна артистка Росії та Грузії.

У 1981 році Ніна Ананіашвілі була прийнята до трупи Большого театра як солістка, а в період з 1985—2004 рр.була прима-балериною  Большого театра.

З 1993 по 2009 рік Ніна Ананіашвілі була прима-балериною American Ballet Theatre, зі сцени якого була змушена була піти для того, щоб присвятити себе художньому керівництву Тбіліського театру опери та балету.

Денис Матвієнко — Заслужений артист України, художній керівник балетної трупи Національної опери України.

Єдиний у світі володар 4-х гран-прі найпрестижніших міжнародних конкурсів артистів балету.

З 2001 по 2002 рік танцював у трупі Маріїнського театру (Санкт-Петербург) солістом. У 2002 році повернувся в НОУ.  У 2007 році Денис Матвієнко став Прем'єром Михайлівського театру (Санкт-Петербург, Росія), а в 2009 році — Прем'єром Маріїнського театру (Санкт-Петербург, Росія). У листопаді 2011 року був призначений Художнім керівником балетної трупи Національної опери України.

Учасник престижного танцювального проекту Королі танцю.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути