chrome firefox opera safari iexplorer

У п'ятницю Україну накриє нова хвиля похолодання: повернуться хуртовини і морози

20 березня 2013 о 16:02

Гідрометцентр попереджає про суттєве погіршення погодних умов в Україні 22-25 березня.

Як повідомили Корреспондент.net у Держслужбі з надзвичайних ситуацій, у зв'язку з переміщенням в Україну активного циклону з Балкан очікуються складні погодні умови.

22-23 березня в західних (крім Закарпаття), північних, Вінницькій та Черкаській областях сильні, місцями дуже сильні снігопади, сильні хуртовини, снігові замети, в Одеській, Кіровоградській, Полтавській і Харківській областях сильний дощ та мокрий сніг; місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, на території інших областей сильні дощі, 23 березня з переходом у мокрий сніг, в Україні, крім крайнього заходу, посилення швидкості вітру до 17-22 м/с.

На акваторії і узбережжі Чорного та Азовського морів швидкість вітру буде посилюватися до 19-24 м/с, 23 березня місцями 25-28 м/с; висота хвиль на Чорному морі 30-50 дм, на Азовському — 15-20 дм.

23-25 ​​березня температура повітря знизиться на більшій частині території країни вночі до 8-14° морозу, вдень до 2-8° морозу.

У Карпатах зберігається небезпека сходження снігових лавин.

У Київській області і Києві 22-25 березня: у зв'язку з переміщенням активного циклону вдень 22 березня і протягом 23 березня очікуються складні погодні умови: сильні снігопади, сильні хуртовини, снігові замети, посилення швидкості вітру до 17-22 м/с, на дорогах ожеледиця.

23-25 ​​березня зниження температури повітря вночі до 9-14° морозу, вдень до 3-8° морозу.

Розділи: Довкілля

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути