chrome firefox opera safari iexplorer

Українські легкоатлетки вибороли дві золоті медалі на чемпіонаті Європи

04 березня 2013 о 09:25

Українські легкоатлетки Ольга Саладуха та Наталія Лупу вибороли нагороди найвищої проби на чемпіонаті Європи, який завершився у Гетеборзі.

У фіналі змагань з потрійного стрибка Саладуха у першій же своїй спробі довела, що вона є номер один не лише у Європі, а й у світі. Стрибнувши на 14,88м, Ольга продемонструвала найкращий результат сезону. На «срібло» настрибала росіянка Ірина Гуменюк (14,30м), а бронзовою призеркою чемпіонату стала італійка Сімоні Ла Мантіа (14,26м). Лупу ж була найкращою у бігу на 800м.

Протягом трьох кіл українка трималася позаду суперниць, як і у попередніх забігах, а потім почала прискорюватись і обійшла всіх. Крім того, Наталії вдалося встановити і найкращий результат сезону (2.00,26 хв). «Я була трішки здивована, вигравши „золото“.

Біглося мені добре, а на останні 100 метрів сил надав Господь. Зараз переживаю дуже особливі відчуття», — зізналася Наталя. «Срібло» чемпіонату — у росіянки Олени Котульської (2.00,98 хв). «Бронзу» виграла білоруска Маріна Арзамасова (2.01.21).

Джерело: ТСН
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути