chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям заборгували більше мільярда гривень зарплатні

20 березня 2013 о 15:06

Заборгованість із заробітної плати в Україні станом на 7 березня 2013 року становить 1 млрд 600 тисяч грн. Таку інформацію повідомили у Міністерстві соціальної політики у відповідь на запит кореспондента УНН.

«За період з 1 березня по 7 березня 2013 року заборгованість із заробітної плати по Україні зменшилася на 34,5 млн. грн. або на 3,3 відсотка та станом на 7 березня 2013 року складала 1000,6 млн. гривень», — повідомив у відповіді заступник міністра – керівник апарату В’ячеслав Коломієць.

У Мінсоцполітики повідомили, що здійснюється щотижневий моніторинг погашення підприємствами, установами та організаціями заборгованості із заробітної плати.

Як пояснили у міністерстві, проведення зазначеного моніторингу здійснюється відділом стану виплати заробітної плати, пенсій та інших соціальних виплат Департаменту заробітної плати та умов праці, а за результатами аналізу даних моніторингу готуються пропозиції щодо шляхів погашення заборгованості із заробітної плати.

Щотижнево Мінсоцполітики доповідає Кабінету Міністрів України із зазначеного питання та надає пропозиції щодо вжиття заходів до центральних та місцевих органів виконавчої влади, які допустили зростання заборгованості.

Крім того, про результати моніторингу Мінсоцполітики у встановленому порядку повідомляє Міністерство доходів і зборів України, Державну казначейську службу України, Міністерство фінансів України, Міністерство внутрішніх справ України, Державну інспекцію України з питань праці, Генеральну прокуратуру України для вжиття відповідних заходів.

Нагадаємо, станом на січень 2013 року за даними Державної служби статистики заборгованість по заробітній платі становила 893,7 млн грн.

Слід додати, що станом на 1 березня 2013 р. нараховується 37 підприємств з державною часткою у статутному капіталі більше 50%, які мають заборгованість із заробітної плати.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути