chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні затвердили програму розвитку фізичної культури та спорту

07 березня 2013 о 10:26

Кабінет міністрів України затвердив загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013—2017 роки, що передбачає популяризацію активного способу життя та велику активність молоді, пише Коммерсантъ-Украина.

Зокрема, завдяки новому документу школярі матимуть по 12 годин фізкультури на тиждень, що значно відрізняється від більш ранніх норм. Також в кожну школу уряд має намір повернути спортзали.

«Для початку нам треба створити міністерство. Сьогодні воно існує тільки в особі міністра. На сьогоднішньому засіданні уряду повинні бути встановлені терміни розробки положення про роботу відомства», — зауважив міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін.

Згідно з документом, по всій Україні слід відкрити 50 басейнів, а також 2500 спортивних майданчиків. Уряд також пообіцяв облаштувати велосипедні доріжки, парки відпочинку, спортивну базу в кожному місті.

Як повідомлялося, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту планує в поточному 2013 році ввести у всіх загальноосвітніх школах урок плавання.

Нагадаємо, за рішенням Януковича в Україні було відновлено Міністерство освіти окремо від Міністерства молоді та спорту.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути