chrome firefox opera safari iexplorer

Для захисту від бортницьких фекалій Києву потрібно 53 млн грн

17 квітня 2013 о 09:23

Київська влада просить Кабмін виділити з держбюджету 53 млн гривень на завершення реконструкції першого і другого мулових полів Бортницької станції аерації.

Про це на засіданні комісії Київради з питань екологічної політики заявив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький, пишуть Коментарі з посиланням на «УНІАН».

Він нагадав, що на початку цього року на реконструкцію мулових полів з бюджету Києва було виділено 20 млн грн, з яких 8 млн пішло на покриття боргів за виконані роботи в минулому році, а 12 млн — на планові роботи у 2013 році .

«Всього на завершення проекту необхідно 53 млн грн. Ми звернулися до Кабінету міністрів, Міністерства екології з тим, щоб 53 млн грн були виділені згідно з документацією, яка пройшла експертизу», — сказав Новицький.

За його словами, це можуть бути або кошти держбюджету, або Державного екологічного фонду.

У свою чергу директор «Київводоканалу» Валерій Ченчевий повідомив, що за кошти, виділені цього року, були проведені роботи з усунення ерозійних моментів на перших мулових полях, де дамба була нарощена приблизно на сім метрів. Також було обстежено стан дамби на других мулових полях, і тепер там також проводяться відповідні роботи.

«А треті мулові поля, де сталася аварія, я думаю, ми приймемо рішення, і вони будуть теж укріплені. Чи не будуть нарощені, а будуть саме укріплені, особливо там, де існують переливні колодязі», — додав Ченчевий.

Він пояснив, що хоча останні мулові поля і не експлуатуються вже понад 10 років, однак наповнюються дощовими чи талими водами, і тому також потребують постійного моніторингу та відповідних робіт зі зміцнення.

Як повідомляли «Коментарі», 10 квітня 2013 19:25 у Бориспільському районі біля Києва був виявлений промив тіла дамби на Бортницькій станції аерації діаметром близько одного метра, який стався внаслідок накопичення талих вод.

О 2:45 ночі, 11 квітня, прорив було локалізовано. Аварійні роботи тривали до 5:00. До ліквідації аварії були залучені рятувальники ДержНС і солдати із Президентського полку.

Розділи: Суспільство