chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні біля Межигір'я відбудеться акція протесту Нас не налякати

15 квітня 2013 о 09:33

У понеділок 15 квітня о 9:30 в селі Нові Петрівці біля Межигір'я відбудеться акція протесту Нас не налякати.

Як повідомляє Демократичний альянс на своєму сайті, акція пройде в підтримку арештованих учасників руху Василя Гацька та Максима Панова.

Поблизу резиденції Януковича Беркут затримав журналістів ТВі та активістів ДемАльянсу

Учасники акції мають намір подарувати Президенту Віктору Януковичу і його охоронцям памперси.

«Наша мета показати режиму, що арештами він нічого не доб'ється. Арешти — це спосіб посіяти страх у суспільстві, а боягузів легко грабувати і обдурювати. Сьогодні перед кожним з нас стоїть завдання переламати свій страх і змусити боятися владу», — заявив заступник голови Демократичного Альянсу Віктор Андрусів.

«Ми закликаємо усіх свідомих українців прийти на акцію протесту і продемонструвати, що ми не боягузи. Чим більше українців скажуть Януковичу, що вони його не бояться, тим швидше він почне боятися нас», — зазначив він.

Нагадаємо, 5 квітня суд заборонив ДемАльянсу проводити протест щодо поганого стану доріг в Україні перед офісом Президента в Нових Петрівцях.

13 квітня за організацію протесту під Межигір'ям голові Демократичного альянсу Василю Гацьку дали п'ять діб арешту, повідомляє прес-служба організації.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути