chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні на Хрещатику планують висадити 115 каштанів

10 квітня 2013 о 09:31

10 квітня у Києві на Хрещатику планують висадити 115 італійських каштанів. Про це повідомив директор КП “Київзеленбуд” Михайло Царенко, передає кореспондент УНН.

“В цьому році було виділено 3 млн грн на посадку каштанів на Хрещатику”, — повідомив М.Царенко.

Як зазначив М.Царенко, 115 каштанів будуть посаджені за кошти спонсорів, тобто вільні кошти можна буде використати на інші заходи озеленення.

Як повідомила агроном КП УЗН Шевченківського району Юлія Олексійчук, зараз найсприятливіші умови для посадки дерев. Вибрали спеціальний сорт каштанів Бріонті, який витримає екологічний вплив навколишнього середовища, а також високу загазованість на Хрещатику.

“Ми купили 115 каштанів 4,5 метри заввишки з сильною корневою системою. Вони вже цвіли і я думаю, що в травні вони порадують киян”, — повідомив Роман Романюк представник компанії, яка закупила дерева.

Для посадки нових дерев буде проведена заміна ґрунту і зроблено дренажну подушку. Також розробляють систему поливу дерев.

За словами М.Царенка, щоб провести полив до кожного дерева треба буде зробити реконструкцію Хрещатика. Ґрунт для посадки дерев був спеціально закуплений по тендеру. Також, як він зазначив, каштани, які були на Хрещатику, пересаджують в парк на Нивках.
Усього планують висадити 289 дерев, як на Хрещатику, так і по вулиці Інститутській. Дерева обіцяють висадити до кінця місяця.

Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути