chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві вже затопило кілька вулиць

01 квітня 2013 о 09:15

У Києві вже фіксують проблеми з підтопленням деяких вулиць міста. Так, на вихідні під воду пішли вулиці біля станцій метро «Святошин», «Лук'янівська» і в районі Ленінградської площі.

При цьому зливостоки поки в багатьох місцях не прочищені. Саме це стало основною причиною підтоплення на «Святошині», де їх забило сміттям, і калюжі утворилися по коліно. "Ми викликали бригаду водоканалу, комунальники прочистили решітки, і вода почала сходити, — сказали «Сегодня» працівники ринку.

Ця проблема актуальна для всіх підземних переходів, де ведеться торгівля. Читайте також: У Попова видали інструкцію з порятунку у разі раптового повені Крім того, сніг тане на дахах столичних багатоповерхівок і заливає квартири.

«Ми живемо на останньому, 9 поверсі. У суботу вночі повернулися додому — вода текла по стінах і стелі струмками! Шафа-купе, шпалери і вхідні двері зіпсовані, а щоб зупинити потоп, я з дружиною до ранку скидав сніг з даху», — говорить господар квартири Андрій. Покрівельник прийшов тільки в неділю вранці, коли вода вже бігла по сходовій клітці до шостого поверху. У той же час, в. о. першого заступника КМДА Анатолій Голубченко повідомив, що таких проблемних будинків в місті понад тисячі. «Все через те, що старі будинки, і ці горища потрібно терміново ремонтувати, — зазначив чиновник. — Прибирати сніг — завдання жеків, людям потрібно звертатися до житлоконтор і вимагати ремонту постраждалих приміщень».

«Поки нічого страшного не сталося, — сказав Голубченко. — Міський транспорт працює справно, було лише кілька випадків, коли через розливи на дорозі зупинялися трамваї на Подолі, але все це було вчасно виправлено. Так, є окремі осередки, де збирається тала вода. Але ми вчасно на це реагуємо і спрямовуємо на такі адреси спецтехніку з відкачування води — цим займаються оперативні групи, створені у кожному районі».

Нагадаємо, ДАІ назвала 33 київські вулиці, які затопить в першу чергу. Громадянам, які проживають в зазначених місцях, рекомендується відмовитися від поїздок на особистому транспорті. Також у Києві можуть піти під воду 70 підземних переходів.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути