chrome firefox opera safari iexplorer

Львівський національний університет ім. Івана Франка залишився без ректора

11 червня 2013 о 13:03

Нинішня влада ніяк не може залишити у спокої один з провідних вишів країни. Не встигло Міністерство освіти та науки «покращити» наукову бібліотеку ВНЗ, скоротивши її працівників, як очільник МОН Дмитро Табачник звільнив ректора ЛНУ Івана Вакарчука.

Формально у того закінчився термін контракту, тож міністр освіти підписав наказ №204–к від 4 червня про оголошення конкурсу на посаду ректора, пише Україна молода.

Згідно з документом, претенденти на посаду мають подати необхідні документи на розгляд МОН щодо їхньої відповідності вимогам, передбаченим Законом України «Про вищу освіту», з моменту виходу оголошення про конкурс у газеті «Освіта України». Після цього кандидатури претендентів внесуть до вищого колегіального органу громадського самоврядування Львівського університету для проведення голосування. А потім МОН спільно з адміністрацією університету займуться організацією виборів керівника ВНЗ.

Цікаво, що у відповіді на інформаційний запит одного з львівських журналістів, датований тим же 4 червня, Міносвіти пише, що конкурс оголошуватимуть лише після закінчення вступної кампанії з метою запобігання «зриву вступної кампанії та дестабілізації роботи навчального закладу». Зрештою, не відомо, скільки часу дається на перевірку можливих кандидатів у міністерстві. Тож говорити нині про те, коли відбудуться вибори, зарано.

Як і не відомо, чи претендуватиме знову Іван Вакарчук на посаду ректора ЛНУ. Зазначимо, що в державі й, зокрема, у Львові Львівський національний університет асоціюється лише з постаттю професора Івана Вакарчука, який очолював виш iз 1990 року (за винятком його діяльності на посаді міністра освіти і науки. — Авт.). До слова, в наказі МОН також зазначається, що контроль за виконанням рішення Дмитро Табачник покладає... на себе.

Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути