chrome firefox opera safari iexplorer

На українських автошляхах найчастіше гинуть пішоходи

10 червня 2013 о 15:36
На дорогах України найчастіше гинуть пішоходи (38%), а також водії легкових автомобілів (22% від загальної кількості смертей на дорогах).

Такими є дані Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка склала рейтинг країн із найбільш небезпечними автошляхами, пише Радіо Свобода.

На першому місці у цьому переліку – Домініканська республіка. У цій країні на 100 тисяч осіб припадає більше ніж 40 смертей на дорогах. Найвища смертність із цієї причини також у Таїланді, Венесуелі, Ірані, Нігерії, Південній Африці, Іраку, Гвінеї-Бісау, Омані та Чаді.

Україна має показник смертності на дорогах до 15 осіб на 100 тисяч населення. Фахівці ВООЗ відзначили, що пік смертності припав на 2007 рік (20 смертей на 100 тисяч населення), однак за останні роки цей показник знизився.

Найбільш безпечні дороги в Ісландії (показник смертності – 2.8 на 10 тисяч), Швеції та на палестинських територіях.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути