chrome firefox opera safari iexplorer

Київські маршрутки у спеку випробовують людей на міцність

13 липня 2013 о 17:53

Людей на міцність випробовує громадський транспорт. ТСН влаштувала експеримент із термоментром У Києві поїздка на роботу поступово стає схожою на подорож до Африки. Люди жаліються, що у спеку температура в салонах автобусів доходить до нестерпних сорока градусів, — про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Журналіст ТСН Людмила Бадялян озброїлася термометром і і вдосталь наїздилася містом. Люди нарікають, що у тролейбусах можна задихнутися, а за годину дороги — мало не зваритися. Пасажирів у салоні є дуже багато, а вентиляції немає ніякої, адже дме лише із вікна, тому люди й їдуть мокрими. На зупинці, де «гарячого» транспорту чекав термометр ТСН, він зафіксував плюс 30. 

Терпіти такий градус ніби можна, аж допоки не заходиш усередину салону, там температурний фон різко стрибає вгору. Через кілька хвилин подорожі температура збільшується до плюс 37, про комфорт уже можна не говорити, хоча водії стверджують, що пасажири не жаліються. Мовляв, нормально, бо всі люки та вікна відчинені і така температура нормально переноситься. Проте насправді при такій температурі людям часто стає погано.

У цивілізованих країнах є кондиціонери навіть на зупинках. У нас найважче кататися у такому транспорті сердечникам, хворим людям та маленьким діткам. Зауважимо, що ніде не написано, скільки градусів немає бути усередині салону. Читайте також: В Києві через шалену спеку вводять сієсту У «Київпастрансі» кажуть, що по столиці курсує десяток автобусів із кондиціонером, мовляв, хто зловив — той молодець. Обіцяють, що їх колись стане більше, але результати новацій усе одно не втішні, бо температура зменшилася усього на три градуси. У київських трамваях людей їздить менше, ніж у маршрутних таксі, проте і тут стовпчик термометра показує плюс 33 градуси.

Лікарі радять не відправлятися у такі поїздки без пляшки води. Хоча б ковток необхідно робити кожні 15 хвилин, це допоможе організму впоратися, нею ж бажано і вмиватися за нагоди, імпровізоване віяло і запас ліків теж не будуть зайві. Нагадаємо, що пекуче сонце погрожує попсувати здоров'я чверті українців.

Джерело: ТСН
Розділи: Громадська думка

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути