chrome firefox opera safari iexplorer

Бабине літо в Україну прийде вже 15 вересня

03 вересня 2013 о 16:13

З другого вересня в Україну прийде новий циклон, який принесе дощі і прохолодну погоду. За прогнозами синоптиків, з 15 вересня в Україні потеплішає.

Українські синоптики очікують настання бабиного літа вже після 15 вересня. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

«Після нинішнього короткочасного похолодання в Україну має повернутися тепло. Ми сподіваємося на його повернення все ж у другій декаді вересня», — сказав він.

За його словами, нинішній період похолодання, ймовірно і зумовить настання першого періоду бабиного літа в Україні.

Зазначимо, що протягом 2-8 вересня в Україну прийде новий циклон, який принесе похолодання і сильні дощі. Температура повітря становитиме вночі 5-12, вдень 15-18 градусів тепла. У західних і південних областях вночі 10-15, вдень 18-24 градусів тепла.

У Києві 3-4 вересня дощі і пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, 5-7 вересня без опадів. Температура повітря на тижні в столиці вночі +10, вдень +14-16

Джерело: ZN.UA
Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути