chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні стартує чемпіонат України з баскетболу

10 жовтня 2013 о 09:53

Учасникам Асоціації баскетбольних клубів України “Суперліга” вдалося домовитися щодо спірних питань на позачерговому засіданні і чемпіонат України розпочнеться 10 жовтня, повідомляє УНН.

Тур, що у попередньому календарі був запланований як перший, буде зіграно в кінці першого круга. На засіданні також була прийнята формула ліміту на легіонерів.

Як і очікувалося, Суперліга повертається до позаторішнього формату “4+1”, коли на майданчику одночасно дозволено перебувати чотирьом (з п’яти) іноземних гравців.

При цьому у гру на заявці, їх може бути п’ять. Плата за ліцензію одного легіонера складатиме 26 тис. гривен. Ці гроші будуть одразу направлятися на рахунок Федерації баскетболу Україна, яка, власне, займається ліцензуванням баскетболістів. Також свої повноваження на посту генерального директора Суперліги склав Олег Бичков, його замінив Василь Карпенко.

Нагадаємо, що у чемпіонаті Суперліги візьмуть участь 14 клубів. Утім, досі невідомо, чи буде все ж таки надано першості статусу національної. До сих пір, цим правом володіє ФБУ, яка проводить також чемпіонати у Вищій та першій лігах.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути