chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям радять, як обігрівати квартири до опалювального сезону

14 жовтня 2013 о 13:00

Проблема тепла в квартирах сьогодні дуже актуальна для українців. Централізоване опалення часто не забезпечує в будівлях потрібної температури, а тому людям доводиться «викручуватись» самостійно.

Проте є спосіб забезпечити тепло в оселях і при цьому витратитись по мінімуму. Slando розповів, як можна недорого зігрітись. Для прикладу приводимо розрахунок для двокімнатної «хрущівки» площею 40-50 м. кв.

Щоб підняти температуру в такій оселі потрібні два масляних обігрівача чи конвектори, а також електрична сушарка для рушників у ванну кімнату. Вартість нового обігрівача потрібної потужності (до 24 м. кв.) складає від 600 гривень. А сушарка для рушників – ще від 300 гривень. Таким чином, мінімальний набір для обігріву буде коштувати від 1 500 гривень.

Якщо ж купувати цей же набір бувшим у використанні, то на Slando робочі масляні обігрівачі потрібної потужності можна знайти по 150 гривень, а сушарку для рушників – за 100 гривень. В сумі це складає усього 400 гривень, що приблизно відповідає місячній платі за централізоване опалення.

Таким чином, витративши усього 400 гривень та кілька десятків гривень у місяць за електроенергію, можна опалювати квартиру, не чекаючи, коли батареї нагріються до потрібної температури.

Джерело: varosh.com.ua
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути