chrome firefox opera safari iexplorer

Діячі циркового мистецтва відтепер отримуватимуть грант Президента України

13 листопада 2013 о 11:55

За ініціативою Міністерства культури внесено зміни до Указу Президента «Про державну підтримку культури і мистецтва в Україні» (від 20 жовтня 1998 року № 1152).

Раніше гранти Президента України надавалися молодим діячам у галузі театрального, музичного, образотворчого мистецтва та кінематографії, а також молодим письменникам і майстрам народного мистецтва для створення і реалізації творчих проектів.

Загальний розмір коштів на виплату грантів становить 1 млн грн у межах коштів, передбачених державним бюджетом Міністерству культури України.

Грант Президента України молодим діячам в галузі циркового мистецтва засновано 31 жовтня 2013 року Указом Президента України № 602 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких указів Президента України».

Грант Президента України є найпрестижнішою формою державної фінансової підтримки молодих митців.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути