chrome firefox opera safari iexplorer

Євромайдан і ЄС з‘єднає “живий ланцюг”

29 листопада 2013 о 11:19

Тисячі людей очікують новин з Вільнюса на київському Майдані незалежності та інших “євромайданах” України. Опівдні активісти організують “живий ланцюг” – зі столиці до кордону з Польщею завдовжки у понад 600 км. Він покликаний продемонструвати єдність українського народу з Європою.

Ніч у центрі Києва минула спокійно. Євромайданівці співали пісень і грілися танцями.

“Я не хочу рости в такому “совку”, як росли мої батьки. Я не хочу, щоб мої діти теж не знали, що таке демократія. Я не хочу принижуватися під час отримання візи”, – каже учасниця акції.

Напередодні до євромайданівців завітав лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук і на їхнє прохання виконав пісню “Вставай”.

“Я хотів висловити цим людям те, що було у мене на серці. Я дуже вдячний усім їм за їхню європейську позицію. Тому що єдність, яку ми бачимо тут – це дуже по-європейськи”, – сказав музикант.

П‘ятниця стане вирішальним днем і для “євромайданів”. Організатори акції мають вирішити, що робити далі у разі провалу саміту у Вільнюсі.

З Києва повідомляє кореспондент euronews:

“Тисячі людей зібралися на Майдані у центрі Києва. Всі вони вимагають у президента Януковича одного – підписати Угоду про Асоціацію з ЄС. Тут присутні багато митців та представників інтелігенції, а також мешканців сусідніх країн, які вважають, що непідписання Угоди може змінити ситуацію не лише в Україні, а й в державах поряд з нею”.

Джерело: EURONEWS
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути