chrome firefox opera safari iexplorer

Культурний Київ: що подивитися і куди піти на вихідних

22 листопада 2013 о 15:53

Пропонуємо Вашій увазі – фестивалі, експозиції, фотовиставки, театральні прем’єри, концерти та багато іншого, від чого можна отримати естетичне задоволення цими вихідними у столиці.

Подія, яку не пропустить жоден столичний кіноман — Фестиваль нового британського кіно, що проходить до 24 листопада в «Кінотеатрі «Київ» (вул. Червоноармійська, 19).

Цього року представлять щорічну підбірку свіжого кіно Великобританії. У програмі: фільм про «Короля Сохо»– скандального ПоляРеймонда; картина про невідомий роман Принцеси Діани; кіноверсія легендарного спектаклю «Франкенштейн» Королівського національного театру та багато іншого. Ціна квитків: від 35 грн до 100 грн.

vk.com

 vk.com

Любите пізнавати, отримувати нові знання та враження? Тоді Вам на Фестиваль ведичної культури «VedaLife», який пройде на вихідних, починаючи з 15-ї години, за адресою: м. Університет / Вокзальна, вул. Гончара, 90/92. Тож, окрім цікавих знайомств та насиченого позитивом спілкування, у суботу на Вас чекають:

  • лекції за стародавніми священними писаннями – Ведами;
  • майстер-класи: мехенді (мистецтво розпису тіла хною), ведична кулінарія;
  • концерт-медитація;
  • ведичні частування;
  • Relax-кінозал;
  • відповіді на ваші питання про здоровий спосіб життя, духовні практики, вегетаріанське харчування.

А в неділю Ви по-справжньому зануритеся в атмосферу стародавніх ведичних обрядів та традицій і зможете взяти участь у кіртані (медитативній практиці в танцях і співі).
Вхід вільний!

У«Мистецькому арсеналі» (вул. Івана Мазепи, 28/30) на цих вихідних завершується Форум сучасного мистецтва ArtKyivContemporary , де представлено понад 30 проектів сучасних художників.Важливим аспектом форуму є презентація арт-проектів з різних регіонів України, що допоможе проаналізувати динаміку та якість арт-процесів у нашій країні.

У рамках форуму представлена світлозвуковаінсталяція Зінаїди ЛіхачовоїIn & Out, що є своєрідним синтезом співпраці художниці з класиками української музики, проявом уваги до іншої художньої мови. Робота складається з таких елементів, як світло, звук і три піаніно, розфарбовані за певним кольоровим принципом.

На форумі вперше презентовано проект Ірини Федер, української художниці, яка вже більше 10 років живе та працює в Німеччині. На виставці представлено 26 її живописних картин.

Також у «Мистецькому Арсеналі» працює інноваційний освітній проект для дітей та підлітків «Арсенал ідей», у лабораторіях якого проходитимуть різні майстер-класи, індивідуальні та групові заняття з дітьми.
Вхід: 50 грн; 20 грн – для пенсіонерів та студентів; діти до 12 років – безкоштовно.

До 30 листопада щодня з 11:00 до 21:00в Арт-центрі Якова Гретера проходить проект «Пряма проекція», у рамках якого представлено роботи п’яти українських художників: проникливої Марини Шкарупи, загадкового Ігора Коновалова, неординарного Анатолія Варварова, глибокого Ігоря Прокоф’єва й епатажного Едуарда Потапенкова.

Виставка несе неординарний погляд художників на те, що ми зустрічаємо щодня, спостерігаємо з вікон наших будинків, на те, що нас оточує. А може це все бутафорія?

neboartgallery.com.ua

 neboartgallery.com.ua

Виставка «Муза» Аліни Півненко проходитиме в галереї NEBO до 30 листопада. Представниця молодого покоління сучасної арт-сцени Аліна Півненко відома своїми роботами, створеними в техніці колаж, якими художниця захоплюється з 2008 р. Кожен твір створюється протягом 300 годин із дрібно вирізаних деталей глянцевих журналів. На виготовлення тільки однієї такої роботи потрібно від 30 до 150 журналів.

Проект «Муза» – це серія портретів знаменитостей, які присвятили своє життя кінематографу. 6 парних портретів-колажів відомих режисерів та їхніх муз готові розповісти історію професійних дуетів людей, надихаючих один одного на творчі пошуки й неймовірні професійні досягнення.

wunjo-art.com

 wunjo-art.com

До 3 грудня галерея Wunjo-Art презентує виставку живопису Наталії Хубеджевой «Яскраві барви життя», де глядач зможе побачити живопис романтичного напряму.

Усі представлені роботи містять зображення людей, об’єктів, квітів, тварин, що завжди зображуються на тлі природи. Багато картин автора близькі до стилю «наїв» або «декоратив». Виразно відчувається прагнення художниці передати затишну, теплу естетику в своїх роботах. Захоплення Наталії чимось світлим– дуже життєстверджуюче саме по собі, тому її картини напряму передають цей життєстверджуючий мотив!

Уперше українська публіка має можливість побачити оригінальні роботи автора, чиї пейзажі вже більше 30 років є зразком для безлічі фотохудожників, без перебільшення справжнього гуру сучасної чорно-білої фотографії. Тож поспішіть на фотовиставку Майкла Кенна, яка триватиме до 8 грудня за адресою: вул. Артема, 55-б (галерея «BrucieCollections»). Вхід безкоштовний!

titanic-ua.com

 titanic-ua.com

НСК «Олімпійський»запрошує на унікальну виставку«Титанік», що проходитиме до 16 березня. Цю сенсаційну експозицію, яка привезена з Європи, відвідали вже сотні й сотні тисяч глядачів. Організатори виставки повідомляють, що в експозиції представлені справжні речі з «Титаніка».

Також можна буде познайомитися з деякими технічними подробицями лайнера. А найважливіше – відчути неповторну атмосферу світлих мрій, амбітних починань, блискучої розкоші, які є частиною історії великого корабля.

Це можливість зрозуміти масштаб польоту технічної думки, дізнатися про невідомі деталі, легенди та про стиль життя початку ХХ сторіччя.

ТЕАТРАЛЬНІ ПРЕМ’ЄРИ

23 листопада 2013, СУБОТА

Національна філармонія України презентує концерт циклу «Педагог і його учні»(19.00). У програмі беруть участь заслужений артист України Юрій Миколайович Кот (фотрепіано) та студенти, аспіранти, випускники класу. Вартість квитків: 40-80 грн.

Послухати звучання відомого органу Rieger-Klossта відчути всю велич століття Вас запрошує Національний будинок органної та камерної музики, де відбудеться концерт «Мій Господь – моя фортеця» (19.30). Виконуватимуть композиції будуть заслужена артистка України Валерія Балаховська (орган) та дипломант міжнародного конкурсуІрина Харченко (орган). У програмі – монументальні органні композиції Баха та Регера.Вартість квитків: 30-100 грн.

На театралів у Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки чекає комедія без антракту«Жінка та чиновник»(18.00, Нова сцена). ПРЕМ’ЄРА про те, що життя може піднести будь-які сюрпризи. Здавалося б, яка несподіванка може чекати міністерського чиновника в його кабінеті на початку чергового робочого дня? Та все, що завгодно, наприклад, незнайома молода жінка. Як вона сюди потрапила? Хто вона? Зрозуміло лише одне –ніхто не опиняється в міністерстві випадково...

ДЛЯ ДІТЕЙ

Київський муніципальний академічний театр опери та балету для дітей та юнацтва запрошує юних глядачів до перегляду о 12.00 балету Б. Павловського «Білосніжка та семеро гномів». До 80-х роковин Голодомору приурочено «Реквієм»В. А. Моцарта (19.00), виконувати який будуть хор та симфонічний оркестр театру під керівництвом диригента-постановника Олексія Баклана.

Київський муніципальний академічний театр ляльок запланував для дітей на суботній день виставу «Кошкиндом»С. Маршака (11.00, 13.00).

Подивитися«Троє поросят» (11.00), «Золоте курча» (13.00), «Марійку та ведмідь» (15.00), «Золотий ключик» (17.00) юні глядачі зможуть у Київському державному академічному театрі ляльок.

24 листопада 2013, НЕДІЛЯ

Національна філармонія України пропонує Вашій увазі о 19.00 концерт «Чарівна гітара» у виконанні лауреата міжнародних конкурсів Євгена Фінкельштейна (Росія). У програмі:Дж.Замбоні – Соната № 8 для архлютні; К.Ф.Абель – Анданте, Менует і Алегроіз циклу «27 п’єс для віоли дагамба»; Ж. де Сент-Коломб – Концерт для двох віол (перекладення для гітари Є.Фінкельштейна); Ю.Фінкельштейн – Два вальси; М.Кошкін – «Падіння птахів»: Пасакалія і Токата; М.Маре – Мрійниця для віоли дагамба; А.Форкре – Сюїта № 1 для віоли дагамба (перекладення для гітари Є.Фінкельштейна). Вартість квитків: 45-95 грн.

Національна опера України запрошує дорослих і дітей на ПРЕМ’ЄРУ о 12 годині. Найкращі голоси вітчизняної класичної сцени,більше 350 костюмів та більше 5 000 метрів живопису, балетні епізоди, мультиплікація і проекційні ефекти! Усе це в новій опері на дві дії з прологом «Казка про царя Салтана» М. Римського-Корсакова, за мотивами однойменної казки О. Пушкіна.

ДЛЯ ДІТЕЙ

Музичну казку «Зайчик-листоноша», у якій з посмішкою говориться про важливі та серйозні речі, покаже Київський муніципальний академічний театр опери та балету для дітей та юнацтва .

У Київському муніципальному академічному театрі ляльок в неділю на дітей чекає віршована комедія «Троє поросят» (11.00, 13.00).

Подивитися«Про сміливе поросятко» (11.00), «Попелюшку» (13.00), «Веселих ведмежат» (15.00), «Червону шапочку» (17.00) юні глядачі зможуть у Київському державному академічному театрі ляльок.

Підготувала Маріанна Якименко

«Рідна країна»