chrome firefox opera safari iexplorer

Українки – чемпіонки командного шахового Євро-2013

18 листопада 2013 о 10:09

Жіноча збірна команда України з шахів перемогла в командному чемпіонаті Європи у Варшаві. У принциповому поєдинку українські шахістки, здолавши команду Вірменії з рахунком 3:1, достроково, за тур до завершення змагань забезпечили собі звання чемпіонок Європи!

У складі збірної команди України, яка була рейтинг-фаворитом цих змагань серед 31 жіночої команди, разом з подругами по команді Ганною Ушеніною, Катериною Лагно, Інною Гапоненко та Наталією Жуковою, успішно виступила у польській столиці й представниця Львівщини, студентка Львівського державного університету фізичної культури Марія Музичук.

Довідка

Шахи. Жінки

Командний чемпіонат Європи

Варшава (Польща)

8-й тур

Україна – Вірменія – 3:1

Лагно – Даніелян – 1:0

Ушеніна – Мкртчан – 0,5:0,5

Музичук – Галоян – 1:0

Жукова – Курсова – 0,5:0,5

Джерело: zik.ua
Розділи: Спорт в Україні

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути