chrome firefox opera safari iexplorer

Українки – чемпіонки командного шахового Євро-2013

18 листопада 2013 о 10:09

Жіноча збірна команда України з шахів перемогла в командному чемпіонаті Європи у Варшаві. У принциповому поєдинку українські шахістки, здолавши команду Вірменії з рахунком 3:1, достроково, за тур до завершення змагань забезпечили собі звання чемпіонок Європи!

У складі збірної команди України, яка була рейтинг-фаворитом цих змагань серед 31 жіночої команди, разом з подругами по команді Ганною Ушеніною, Катериною Лагно, Інною Гапоненко та Наталією Жуковою, успішно виступила у польській столиці й представниця Львівщини, студентка Львівського державного університету фізичної культури Марія Музичук.

Довідка

Шахи. Жінки

Командний чемпіонат Європи

Варшава (Польща)

8-й тур

Україна – Вірменія – 3:1

Лагно – Даніелян – 1:0

Ушеніна – Мкртчан – 0,5:0,5

Музичук – Галоян – 1:0

Жукова – Курсова – 0,5:0,5

Джерело: zik.ua
Розділи: Спорт в Україні

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути