chrome firefox opera safari iexplorer

ЄС зобов'язаний бути на боці народу України, – Баррозу

09 грудня 2013 о 13:15

Молоді люди на холодних вулицях Києва пишуть нову повість для Європи, і Європейський Союз має право і обов'язок їх підтримати. Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

Виступаючи в понеділок, 9 грудня, в Мілані, президент Єврокомісії сказав: «Подивіться на Україну. Ті молоді люди, які борються на вулицях України у морози, пишуть нову повість для Європи».

Як передає Інтерфакс-Україна, на цьому місці його перервали тривалими оплесками, після яких Баррозу продовжив: «Коли ми бачимо на холодних вулицях Києва чоловіків і жінок з прапорами ЄС, які борються за цей європейський прапор, це тому, що вони також борються за Україну і за своє майбутнє. Тому що вони знають, що Європа це не просто земля можливостей економічного розвитку, але тому що вони бачили, що сталося це в Польщі, що відбулося в Балканських країнах, і тому що Європа — це обіцянка надії і свободи».

Також президент Єврокомісії заявив: «Я думаю, що ЄС має право і обов'язок стояти на боці народу України в цей дуже важкий момент».

Він також заявив, що вважає «неправдою» те, що європейський шлях розвитку підтримують лише українці із західної частини країни.

«Це не правда, що це (підтримка європейському вибору, – ред.) лише на західній частині України. Ні. Більшість українців дбають про майбутнє в мирі та свободі, і я думаю, що це наш обов'язок — визнати їх сьогодні», – наголосив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

Промова президента Єврокомісії тривала близько 20 хвилин і лише, коли він говорив про Україну, аудиторія кілька разів переривала його виступ оплесками.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство