chrome firefox opera safari iexplorer

Майдан: в загони самооборони записалися більше 4 тисяч людей

13 грудня 2013 о 13:06

У загони самооборони Майдану вже записалися понад 4000 осіб. Про це в Штабі національного опору повідомив керівник комендатури загонів самооборони, що базується в столичному Будинку архітектора, Андрій Левус.

За його словами, члени загонів самооборони отримують відповідний інструктаж, зокрема, з безпеки і по наданню першої медичної допомоги.

Крім того, зазначив Левус, вже завтра буде представлена ​​Служба охорони журналістів.

«Кожен журналіст в разі потреби зможе звернутися на гарячу лінію і попросити про допомогу. Ми будемо надавати по 5-10 хлопців, які будуть вас захищати в разі силових акцій», — цитує активіста прес-служба Батьківщини.

Левус додав, що комендатура загонів самооборони знаходиться в Будинку архітектора, з керівництвом якого підписано договір оренди.

«Ніякого силового захоплення будівлі не відбувалося», — підкреслив він.

Також, за його словами, ліворуч від сцени Майдану встановлено намет, де цілодобово відбувається прийом усіх бажаючих записатися в загони самооборони.

Нагадаємо, опозиція оголосила про проведення 15 грудня народні віче на Майдані. Регіонали одночасно збираються провести альтернативний мітинг на Європейській площі.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути