chrome firefox opera safari iexplorer

Побиті під час розгону Майдану студенти подадуть заяву про замах на вбивство

04 грудня 2013 о 11:06

Студенти, які постраждали від дій міліції, зібралися на тому ж місці на Майдані під стелою і з допомогою волонтерів розгорнули штаб допомоги постраждалим.

Побиті під час розгону Євромайдана студенти будуть подавати в правоохоронні органи заяву про замах на вбивство. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила координатор групи, яка допомагає побитим студентам Руслана Лижичко.

«Ми на сьогоднішній день зібрали робочу групу з консультантів, адвокатів, юристів... щодо подій 30 листопада. Студенти, яких побили, які постраждали від незаконних дій міліції, зібралися на тому ж місці на Майдані під стелою і з допомогою волонтерів розгорнули штаб допомоги постраждалим студентам», — розповіла Руслана Лижичко.

За її словами, юристи, які працюють у групі, будуть допомагати постраждалим заповнити заяву про замах на вбивство. «Є зразок заяви про злочин, а точніше, заяви про замах на вбивство. Наша робоча група вважає, що ця заява про замах на вбивство. Прямо там ми з вами, юристами та волонтерами заповнимо цю заяву і надамо вам інструкції щодо подальших дій. Коли в міліцію ляжуть 230 заяв про замах на вбивство, то прокуратура буде зобов'язана об'єднати ці матеріали в одне кримінальне провадження», — розповіла Руслана.

Вона додала, що робоча група проконтролює розслідування справи.

«Ми будемо знати ім'я і прізвище слідчого і проконтролюємо його роботу у відповідності з нормами закону. Якщо цей слідчий почне розповідати, що ці студенти самі себе побили міліцейськими кийками і самі билися головою об граніт Майдану, ми будемо приймати свої заходи громадського тиску, студентські загони вже формуються. Ми будемо діяти в рамках закону, але нехай не сподіваються, що ми дозволимо їм спустити цю справу на гальмах», — розповіла Руслана.

Вона також додала, що сьогодні точно невідомо, скільки людей в ту ніч було на Майдані. На даний момент вдалося відшукати 70 осіб, місце знаходження 10 осіб не встановлено. Як виявилося, насправді пропало набагато більше людей, ніж здавалося спочатку. Найбільше серед постраждалих було львів'ян, які приїхали і ночували на Майдані.

Нагадаємо, у Києві 30 листопада близько 4 години ранку співробітники спецпідрозділу «Беркут»жорстоко розігнали Євромайдан на Майдані Незалежності. Були затримані і доставлені в Шевченківське районне відділення міліції 35 учасників акції, за медичною допомогою звернулися 35 осіб, сім з них були госпіталізовані.

Джерело: ZN.UA
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути