chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові роблять льодові скульптури на честь Франка і Гонгадзе

31 грудня 2013 о 16:48

Сьогодні у Львові почав свою роботу дім льодових фігур. Цьогорічна виставка має назву «Душа України» – тут майстри з різних міст виготовляють з льоду скульптури на честь письменника Івана Франка, журналіста Георгія Гонгадзе тощо.

Про це ZAXID.NET 31 грудня повідомила арт-директор будинку льодових фігур Ольга Гренюх.

Будинок,а точніше купол, у якому розміщені льодові фігури, розташований на проспекті Свободи неподалік пам’ятника Шевченку.

Цього року в ньому буде 14 фігур. Серед них – льодові композиції, пов’язані з Франком, Гонгадзе, теоретиком космонавтики Юрієм Кондратенком та іншими відомими постатями.

«Кожна робота нестиме якесь повідомлення для глядачів, що завітають в будинок льодових фігур. Діятиме виставка до березня. Віднині всі охочі зможуть прийти і подивитися, як працюють майстри, розпитати в них про ті чи інші експонати. З середини січна, плануємо, що всі роботи будуть повністю готові для огляду»,– розповіла Ольга Гренюх.

Фігури виготовляють скульптори з Запоріжжя, Хмельницького, Донецька та інших міст України. Для цьогорічної виставки,зауважила Ольга Гренюх, використовують більше льоду, ніж торік – майже 200 кубометрів.

Будинок льодових фігур працюватиме щодня з 10:00 до 22:00. Вхід – 10 грн.

Нагадаємо, в кінці 2012 року львівські митці виготовляли скульптури для льодового будиночка в тематиці знаків Зодіаку. Виставка тривала до весни 2013 року. Майстри використали 110 брил льоду по 210 кг кожна.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути