chrome firefox opera safari iexplorer

Віталій Кличко вирішив призупинити спортивну кар'єру

17 грудня 2013 о 10:47

Чемпіон світу за версією WBC в суперважкій вазі українець Віталій Кличко вирішив призупинити спортивну кар'єру.

«Хочу подякувати WBC і її президенту Хосе Сулейману за підтримку в нашій боротьбі за свободу і демократію в Україні. Велика честь для мене носити звання чемпіона світу за версією WBC.

Рішення WBC залишає мені теоретичну можливість повернення на ринг, але я не можу цього навіть уявити в нинішніх обставинах», — заявив Кличко, цитує його sports.ru.

«Я повністю сконцентрований на політичній кар'єрі в Україні, і я відчуваю, що саме там я більше потрібен людям», — додав він.

«Володимир продовжуватиме виступати на рингу, а я буду підтримувати його в його спортивній кар'єрі так само, як він підтримує мене на політичному рингу», — сказав Кличко.

Президент WBC визнав Віталія Кличка почесним чемпіоном світу. Це означає, що в разі відновлення кар'єри Віталій Кличко отримає першочергове право зустрітися з діючим володарем титулу WBC.

«WBC має честь і пишається тим, що підтверджує статус Віталія Кличка як заслуженого чемпіона світу в суперважкій вазі. Безсумнівно, Віталій заслужив на цю честь своїми діями на рингу й поза ним. Віталій Кличко наразі проводить бій усього свого життя, поза рингом. Віталій показує світові, що таке справжнє серце чемпіона, ведучи за собою співгромадян у боротьбі за рівність, права і мир для великої країни України», — йдеться в повідомленні на офіційному сайті організації.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути