chrome firefox opera safari iexplorer

Волонтери запустили сайт «Світова преса про Україну та #Євромайдан»

30 грудня 2013 о 15:16

З ініціативи кількох журналістів Романа Вібрановського,Тараса Кузьмова та перекладача Олени Болтушкіної запущено сайт «Світова преса про Україну та #Євромайдан», на якому публікуються переклади аналітичних матеріалів та різні точки зору про події в Україні.

«На цьому сайті волонтери перекладають аналітичні публікації закордонних видань про стосунки ЄС — Україна — Росія та події навколо Євромайдану. Тут — точки зору ззовні на те, що відбувається. Вони вкрай важливі для читачів, які самостійно аналізують події. Ідея — ГО «Хартія-4» та Комісії з журналістської етики. Реалізація сайту та всі переклади здійснюються волонтерами, передрук у ЗМІ вітається та заохочується. Усіх, хто готовий долучитися до перекладу публікацій, ласкаво просимо», — йдеться на сайті.

Усіх бажаючих долучитися до перекладу запрошують повідомити про це на сторінці проекту у Facebook або на пошту info@charter4.org .

«Тут — точка зору Бжезінського, що ця революція матиме вирішальний вплив на Росію; точки зору аналітиків про те, що насправді ніхто ще нікого не купив, а лише законсервував кризу; аргументація того, чому в очах світу Янукович перестав бути легітимно обраним; обурення американських аналітиків мовчанкою Обами і т.д. Чтиво вкрай корисне та цікаве — переклади роблять волонтери, за що їм окрема вдячність. Проект повністю самоорганізаційний, розміщувати рекламу та «монетизуватися» не буде», — пише Роман Вібрановській на своїй сторінці у Facebook.

На сайті наразі є кілька рубрик «Громадянське суспільство», «Економіка» і «Політика», викладаються також оригінали публікацій, що перекладаються.

За словами Романа Вібрановського, сайт існуватиме до того часу, поки буде цікаво читача

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути