chrome firefox opera safari iexplorer

Янукович за рік жодного разу не відвідав 11 областей України, але тричі побував на Донеччині

26 грудня 2013 о 14:41

Впродовж року президент Віктор Янукович провів 21 робочу поїздку здебільшого на Схід України та в Крим. Водночас жодного разу не побував в 11 регіонах України.

За даними з офіційного сайту президента, протягом року Янукович жодного разу не побував у Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях.

2013 рік розпочався у Віктора Януковича з візиту на Волинь, де він взяв участь у Різдвяному богослужінні у Свято-Успенському Святогорському жіночому монастирі (Володимир-Волинський район, с. Зимне). Ще раз цей регіон він відвідав у вересні.

На початку березня Янукович їздив у Канів на Черкащину з нагоди 199-річча дня народження Тараса Шевченка та для перевірки підготовки до відзначення у 2014 році ювілею з народження письменника.

11 квітня президент поїхав у Миколаїв, де провів нараду в облдержадміністрації та побував на місцевому морському перевантажувальному комплексі ТОВ «Евері». Під час цього візиту акредитованих журналістів, які очікували Януковича в холі Миколаївської ОДА, насильно відвели і замкнули в прес-центрі. Хоча прес-служба заперечувала будь-яке перешкоджання роботі працівників ЗМІ.

Незадовго після цього — 16 квітня — він приїхав у Вінницю. Зокрема, під час зустрічі кілька хвилин спілкувався біля облдержадміністрації зі звезеними з районів людьми, потім провів нараду з чиновниками ОДА і прес-конференцію.

А 26 квітня у День Чорнобильської трагедії Янукович здійснив робочу поїздку на Чорнобильську АЕС на Київщині, де за 9 хвилин оголосив промову, в оточенні численної охорони підійшов до працівників ЧАЕС, подякував їм за роботу і поїхав.

У травні відвідав Севастополь, Запоріжжя та Дніпропетровщину (м.Павлоград).

Зокрема, у Севастополі охорона Януковича обмежила людям доступ до храму, де на Великдень молився президент. Тож частина вірян змушена була пропустити частину пасхальної служби. Ще раз Севастополь Янукович відвідав 28 липня, коли разом з президентом Росії Владіміром Путіним взяв участь у святкуванні Дня флоту України та Дня військово-морського флоту Росії.

А в Дніпропетровську побував ще раз наприкінці жовтня під час відзначення 70-річчя визволення міста від німецько-фашистських загарбників.

Другий раз за рік – 14 листопада – побував і в Запоріжжі, де з-поміж інших заходів взяв участь у святкуванні 80-ї річниці металургійного комбінату «Запоріжсталь».

У червні відвідав Суми, з’їздив на свою малу Батьківщину – в Єнакієве Донецької області та взяв участь у виїзному засіданні Ради регіонів у Луганську.

В Донецьк президент ще поїхав на День шахтаря – 22 серпня, а також 17 жовтня. Остання поїздка на Донеччину відзначилася тим, що саме тоді Янукович заявив, що у Верховній Раді готується законопроект для надання можливості лікувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко за кордоном.

У серпні Янукович також побував у Харкові на святкуванні 70 річниці визволення міста від німецько-фашистських загарбників.

20 вересня взяв участь в Ялтинській щорічній зустрічі, під час якої мав кілька офіційних зустрічей.

Єдину поїздку на Західну Україну Янукович провів у жовтні. Він відвідав Львівщину, зокрема, побував на військових навчаннях на Яворівському полігоні.

Того ж місяця він побував у Кіровограді, а також провів виїзне засідання Ради регіонів у місті Бориспіль на Київщині.

Нагадаємо, впродовж 2012 року Віктор Янукович здійснив 26 робочих поїздок. Найчастіше їздив у Дніпропетровську та Донецьку область, а також Крим. При чому жодного разу не відвідав Волинь.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути