chrome firefox opera safari iexplorer

Жіноча лижна збірна України виграла друге «золото» на Універсіаді-2013

20 грудня 2013 о 10:00

Жіноча студентська збірна України з лижного спорту виграла естафету 3×5 км у рамках Універсіади-2013 і принесла другу золоту медаль до загальнокомандного заліку, повідомляє офіційний сайт змагань.

Команда у складі Катерини Григоренко, Марини Анцибор, Катерини Сердюк подолала дистанцію за 42 хв. 15,8 сек. випередивши на 3,1 сек. команду Швеції та на 19,6 сек. збірну Казахстану, передає «УНІАН».

Таким чином, Григоренко стала дворазовою чемпіонкою Універсіади. Раніше вона виграла індивідуальну гонку на 5 км.

У загальнокомандному заліку на рахунку збірної України тепер 7 нагород — 2 золоті, 3 срібні та 2 бронзові медалі. Команда піднялася з 11-го на 9-е місце в таблиці. Лідирує як і раніше збірна Росії, на рахунку якої 38 нагород — 12-11-15.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути