chrome firefox opera safari iexplorer

Журі обрало фіналістів національного відбору «Євробачення-2014»

09 грудня 2013 о 15:40

7 грудня в ефірі Першого національного відбувся попередній етап національного відбору пісенного конкурсу «Євробачення-2014», під час якого журі обрало двадцять фіналістів. Про це повідомляє Телекритика з посиланням на прес-службу каналу.

21 грудня двадцять визначених виконавців у фіналі національного відбору у прямому ефірі Першого Національного будуть змагатися за право представляти Україну на міжнародному конкурсі «Євробачення-2014» в Данії.

Обирало двадцятку фіналістів журі, до складу якого увійшли музичний продюсер Першого національного Владислав Багінський, український композитор і продюсер Михайло Некрасов, шоумен і радіоведучий Женя Фешак та програмний директор каналу RuMusic Володимир Козлов.

На участь у попередньому відборі надійшло понад півсотні заявок. Серед учасників прослуховування були відомі в Україні виконавці і співаки-початківці. Одразу після оголошення відбулася церемонія жеребкування, під час якої фіналісти національного відбору обрали порядкові номери виступів.

Фіналісти виступлять 21 грудня в ефірі Першого національного у такому порядку:

1 — дует «Анна-Марія»

2 — Роман Полонський

3 — ULI RUD

4 — Марієтта

5 — Стас Шурінс

6 — Анатолій Шпарьов

7 — Наталя Валевська

8 — Ліза Вассабі

9 — Володимир Ткаченко

10 — Шаніс

11 — Вікторія Петрик

12 — Євген Літвінкович

13 — гурт «НеАнгели»

14 — Ілларія

15 — Таня Ширко

16 — Таня Берк

17 — Марія Яремчук

18 — Віктор Романченко

19 — Анна Ходоровська

20 — Денис Любімов

«Різниця між півфіналом і фіналом національного відбору полягає в тому, що у півфіналі ми попередньо ознайомилися з піснями й вибрали «міцну» двадцятку. Мені дуже сподобався рівень підготовки учасників, тому переконаний, що цього року варто очікувати на потужну боротьбу за право представляти Україну на «Євробаченні-2014». Я вдячний тим людям, які, незважаючи на те, що у попередньому турі не обов'язково було виступати з бек-вокалом і балетами, цілісно подали свої пісні, донесли правильні емоції до журі. Тобто серед фіналістів опинилися ті, хто найкраще підготувався», — сказав композитор Михайло Некрасов, з піснями якого Злата Оґнєвіч посіла на «Євробаченні-2013» третє місце, а Софія Тарасова на Дитячому «Євробаченні-2013» — друге.

«Цьогорічний півфінал національного відбору Пісенного конкурсу Євробачення-2014 традиційно став масштабною подією — до нас завітало понад півсотні сольних виконавців і колективів. Звісно, одні підготувалися краще, інші — гірше, але можу запевнити, що до фіналу ми обрали тільки найсильніших, і кожен із фіналістів має великі шанси представляти Україну на міжнародній арені. Я дуже вдячний усім учасникам за підготовку, за чудові пісні, вдячний моїм колегам, які погодилися бути в журі, й зробили цей складний вибір. Сподіваюся, що всі фіналісти вразять нас у фіналі своїми виступами», — сказав музичний продюсер Першого національного Владислав Багінський.

Нагадаємо, пісенний конкурс «Євробачення-2014» відбудеться у травні 2014 року у Копенгагені (Данія). Перший півфінал пройде 6 травня, другий півфінал — 8 травня, 10 травня відбудеться фінал.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути