chrome firefox opera safari iexplorer

Будуть амністовані ті, хто не скоював тяжких злочинів, — Янукович

24 січня 2014 о 18:21

Президент України Віктор Янукович пообіцяв амністувати всіх затриманих учасників акцій протесту в центрі Києва, якщо вони не скоювали тяжких злочинів.

«Ми вчора домовилися, що після прийняття Верховною Радою закону про амністію ці люди, які були затримані, ... але не скоювали тяжких злочинів, вони всі будуть амністовані. Крім тих, хто здійснював тяжкі злочини», — сказав Янукович під час зустрічі з главами церков і релігійних організацій в п'ятницю в Києві.

Також він заявив, що склад Кабінету міністрів уряду буде переформатований. За словами Януковича, змін в уряді слід чекати уже у вівторок, на позачерговому засіданні Верховної Ради.

«Ми на цій сесії приймемо рішення. Президент підпише указ, і ми переформатуємо уряд, щоб знайти оптимальний варіант професійного складу уряду, який би працював на українську державу» — сказав Янукович.

Як відомо, позачергове засідання Ради призначене у четвер спікером парламенту Володимиром Рибаком на вівторок, 28 січня.

Щодо скандальних законів, ухвалених 16 січня, Віктор Янукович завірив, що в ці закони будуть внесені зміни.

«Наші експерти відпрацюють ці питання й разом з опозицією підготуємо компромісні рышення… Ми проголосуємо зміни до цих законів і знімемо ці питання» – сказав він на зустрічі із главами церков і релігійних організацій у п'ятницю.

Президент підкреслив, що над змінами в закони працюють експерти.

«... Ми спільно з опозицією виходимо в парламент і голосуємо», — пояснив Янукович.

Як відомо, 16 січня ВР протиснула голосування за бюджет, а потім руками проголосувала кілька законів, які обмежують права громадян.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути