chrome firefox opera safari iexplorer

Дипломатам повідомили про можливе введення надзвичайного стану. МЗС заперечує

27 січня 2014 о 12:33

Деяким дипломатам, які перебувають в Україні повідомили про можливе введення надзвичайного стану.

Про це «Українській правді» повідомили джерела в одному з посольств.

За словами джерела, вони отримали повідомлення, що вірогідність введення надзвичайного стану дуже висока.

Між тим у МЗС називають провокацією заяви, що український МЗС попередив іноземні посольства про запровадження надзвичайного стану у країні, про що заявив речник МЗС Євген Перебийніс, передає Радіо Свобода.

«Це не відповідає дійсності. Ми ні про що не інформували посольства. Це якась провокація», — сказав він.
Між тим в понеділок вранці Міністр закордонних справ Леонід Кожара провів телефонні розмови з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром, Міністром закордонних справ Королівства Швеція Карлом Більдтом та Міністром закордонних справ Республіки Польща Радославом Сікорським.

Під час телефонних розмов Леонід Кожара поінформував їх про останній розвиток подій в Україні, зокрема про захоплення радикально налаштованими силами будівлі Міністерства юстиції, «що може негативно позначитися на подальшому проведенні антикризових переговорів, а також спричинити ускладнення загальної внутрішньополітичної ситуації в країні».

Як відомо, раніше міністр Юстиції Олена Лукаш не виключила введення надзвичайного стану у зв’язку з тим, що Спільна справа на чолі з Данилюком захопила приміщення міністерства юстиції.

Лідер «УДАРу» Віталій Кличко попросив активістів звільнити будівлю міністерства, але вони відмовилися.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути