chrome firefox opera safari iexplorer

Європа просить Януковича переглянути скандальні закони

17 січня 2014 о 12:41

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон розкритикувала прийняті 16 січня Верховною Радою закони, пише ТСН.ua.

Вона висловила свою стурбованість і зазначила, що «деякі частини законодавства, що обмежують основні права громадян України, були поспішно проведені з очевидною неповагою парламентських процедур та демократичних принципів».

Крім того, Ештон особливу увагу звернула на зміни в Кримінальному процесуальному кодексі.

На думку віце-президента Єврокомісії, поправки накладають «тривожні обмеження на права зібрань, свободу слова та ЗМІ, і суперечать міжнародним зобов'язанням України».

«Зміни, які, здається, серйозно обмежують діяльність організацій громадянського суспільства в Україні спрощують процедуру анулювання мандатів членів парламенту, турбують не менше», — впевнена вона.

Верховний представник ЄС зазначає, що «ці прикрі події відбуваються в момент політичної кризи і не сприяють зміцненню довіри і пошуку політичного рішення, яке може бути знайдено лише на основі діалогу всіх з усіма зацікавленими сторонами».

Таким чином, Кетрін Ештон закликала президента Віктора Януковича гарантувати, що "ці рішення будуть переглянуті і приведені у відповідність з міжнародними зобов'язаннями України.

Раніше Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що ухвалені Верховною Радою України 16 січня законодавчі акти суперечать європейським прагненням жителів країни.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути