chrome firefox opera safari iexplorer

Кінокритики назвали кращий фільм року

17 січня 2014 о 14:55

Головна премія Critics Choice, яка вручається Асоціацією телекінокритиків (Broadcast Film Critics Association) США і Канади, дісталася фільму «12 років рабства». Люпита Нионго, яка зіграла в «12 років рабства» роль другого плану, також була удостоєна нагороди критиків. Картина перемогла і в номінації «кращий адаптований сценарій».

Найбільше нагород отримала «Гравітація» — у неї перемоги в семи номінаціях. Кращими визнані режисер картини Альфонсо Куарон, оператор, монтажист, композитор і творці візуальних ефектів. Фільм виграв в номінації «кращий фільм в жанрі фантастика/жахи», а Сандра Буллок удостоїлася премії як краща актриса в екшені.

Меттью Макконахі («Далласський клуб покупців») і Кейт Бланшетт («Жасмин») названі кращими акторами. «Афера по-американськи» перемогла у номінації «найкраща комедія», а також нагороджена за акторський склад і грим. Зіграла в цій картині Емі Адамс стала кращою комедійною актрисою, на думку критиків.

Кращим іноземним фільмом визнано «Життя Адель», а яка зіграла в картині Адель Экзаркопулос стала кращою молодою актрисою. Кращим актором другого плану названо Джаред Літо за фільм «Далласський клуб покупців».