chrome firefox opera safari iexplorer

Національний художній музей хвилюється щодо експонатів через заворушення на Грушевського

20 січня 2014 о 17:03

Музей закликав всі сторони громадянського протистояння пам'ятати про відповідальність за збереження державної культурної спадщини.

У зв'язку з ситуацією, яка склалася на вул.Грушевського, Національний художній музей України звертається до президента, прем'єр-міністра, уряду, представників опозиції та громадського сектору з вимогою утриматися від дій, які можуть завдати шкоди пам'ятці архітектури — будівлі НХМУ, а також колекції вітчизняного образотворчого мистецтва, що зберігається в ній. Відповідне звернення розміщено на сайті музею.

«Беручи до уваги масштаб і серйозність небезпеки, яка загрожує НХМУ внаслідок ескалації громадянського конфлікту і ведення активних дій поблизу музею, закликаємо всі сторони громадянського протистояння: пам'ятати про відповідальність за збереження державної культурної спадщини, утримуватися від навмисних або випадкових дій, які можуть призвести до пошкодження музею та прилеглої до нього території, здійснювати колективне сприяння співробітникам музею у виконанні їхній службових обов'язків», — йдеться у зверненні.

Нагадаємо, з 19 січня на вулиці Грушевського у Києві тривають зіткнення між демонстрантами і бійцями внутрішніх військ та спецпідрозділу «Беркут». З ранку понеділка вулицю перекрито залишками згорілої техніки, за якою стоять кілька сотень силовиків зі щитами і десятки міліцейських автобусів.

Будівлю головного художнього музею розташовано у самому епіцентрі подій — на вул.Грушевського, 6.

Джерело: ZN.UA
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути