chrome firefox opera safari iexplorer

Партія регіонів та комуністи прагнуть запровадити кастовий поділ суспільства

17 січня 2014 о 12:22

Якщо проаналізувати ухвалені вчора так звані законопроекти Олійника-Колесніченка, які були проголосовані руками, то вимальовується нова модель організації українського суспільства, яка, в разі підписання цих законопроектів та набуття чинності, ділить його на три касти.

Перша каста – каста НЕДОТОРКАННИХ – на чолі з Президентом, яка визначатиметься особисто Главою держави і складатиметься з числа тих, хто потрапляє до так званої політичної «сім’ї» і на яких не поширюється необхідність виконання законів, постанов чи розпоряджень.

Друга каста – це ті, хто ОБСЛУГОВУЄ касту недоторканних на чолі з Президентом. Згідно з ухваленими вчора законопроектами, до цієї касти належать правоохоронці та судді.

Так, у статті 343 законопроекті № 3879 про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян зазначається, що «незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про працівника правоохоронного органу, працівника державної виконавчої служби, їх близьких родичів чи членів сім’ї, розповсюдження матеріалів або інформації, що носять явно образливий характер та демонструють зухвалу зневагу до працівника правоохоронного органу чи працівника державної виконавчої служби, тиск, залякування чи вплив у будь-якій іншій формі на працівника правоохоронних органів…, або публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій – карається штрафом від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до 6 місяців».

Проте, в межах цієї «обслуговуючої» касти найбільш пощастило суддям, оскільки у законопроекті передбачається, що спеціальний державний захист поширюється не лише на суддів, а на усіх близьких родичів, членів сім’ї, а також на осіб, які проживають спільно з суддями, але не перебувають у шлюбі (!).

«Стаття 134. Суддя, його близькі родичі та члени сім’ї (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, рідний брат, рідна сестра, дід, баба, прадід, прабаба, внук, внучка, правнук, правнучка, особа, яка перебуває під опікою або піклуванням, а також особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом і мають взаємні права та обов’язки, у тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі), їх майно перебувають під особливим захистом держави… 

Забороняється розголошення відомостей про місце проживання судді та інших персональних даних про нього органами державної влади, органами місцевого самоврядування, довідковими службами АТС, операторами та провайдерами телекомунікацій, інформаційно-довідковими службами…

Суддя має право на забезпечення засобами захисту та мобільними пристроями сповіщення про небезпеку, які йому надаються органами внутрішніх справ, а також на обладнання житла охоронною та протипожежною сигналізацією за рахунок коштів державного бюджету…»

Решта українських громадян підпадають під третю касту ПЕРЕСІЧНИХ ГРОМАДЯН, завдання яких – працювати на «касту недоторканних» та шанувати, поважати «обслуговуючу касту». Все інше їм забороняється. Щоправда, пересічних громадян поки що не зобов’язали на законодавчому рівні радісно аплодувати, коли виступає Президент, або плакати, коли трапиться трагічна подія за участі високопосадовців, як це практикується в Північній Кореї.Решта норм так званих законів Колесніченка-Олійника дуже подібні до класичних тоталітарних політичних режимів.

Микола Томенко, народний депутат України

Розділи: Думка читачів

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути