chrome firefox opera safari iexplorer

SIM-картки за паспортом продаватимуть з 1 травня

18 січня 2014 о 19:40

Підписаний президентом закон №721-VІІ (так званий закон Колесніченка-Олійника), який передбачає продаж абонентам SIM-карт на підставі договору, який містить паспортні дані абонента, набуде чинності 1 травня 2014 року.

Цей закон передбачає доповнення до ст.63 закону «Про телекомунікації»: «Надання телекомунікаційних послуг з використанням ідентифікаційних телекомунікаційних карт здійснюється на підставі підписаного між оператором телекомунікацій та споживачем телекомунікаційних послуг договору в порядку, передбаченому законом», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Водночас, як повідомляє видання «Сегодня», в компаніях мобільного зв'язку заявляють, що близько 90% абонентів в країні користуються безіменними картками, що працюють за принципом: можеш дзвонити, поки на рахунку є гроші. З набранням чинності цього закону кожна людина, що купує нову SIM-картку, буде зобов'язана укласти з оператором договір. Провайдери кажуть, що це створить незручності не тільки їм, але й користувачам, особливо тим, які проживають у віддалених селах: дрібні торговці і пошта, які зараз розповсюджують SIM-картки, відмовляться цим займатися — надто багато тяганини.

Законопроект про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальні закони щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" авторства народних депутатів фракції Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка був прийнятий в парламенті 16 січня, президент підписав його 17 січня.

Нагадаємо, Верховна Рада 16 січня ухвалила держбюджет України на 2014 рік, а також ряд законів без обговорення. Більшість документів депутати приймали без обговорення, шляхом підняття рук. Тексти деяких законів стали доступні тільки після того, як депутати за них проголосували.

17 січня компанія «Київстар» зафіксувала рекордний попит на стартові пакети передплаченого мобільного зв'язку.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути