chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні на сесії ПАРЄ пройдуть термінові дебати про ситуацію в Україні

27 січня 2014 о 11:34

У понеділок, 27 січня, у Страсбурзі (Франція) відкривається сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). На ній мають відбутися термінові дебати про ситуацію в Україні.

Запит про проведення термінових дебатів направили депутати Майліс Репс (Естонія) і Марієтта де Пурбе-Лундін (Швеція), які стежать за виконанням зобов'язань Києва перед Радою Європи, повідомляє «Коммерсант-Украина».

У своїй заяві доповідачі засуджують «як провокації радикальних демонстрантів, що спричинили насильство, так і надмірне застосування сили правоохоронними органами при розгоні протестних акцій», і вимагають, щоб влада України негайно перейшла «до відкритого і ефективного діалогу з силами, що об'єдналися на Євромайдані».

Крім того, ПАРЄ вимагатиме скасування антидемократичних законів, прийнятих Верховною Радою 16 січня і вступили в силу 22 січня.

У свою чергу член української делегації, народний депутат (Партія регіонів) Володимир Вечерко порадив євродепутатам «пригадати, що в Україні є демократично обраний президент, а не підтримувати захоплення держустанов і не займатися саморекламою». «Будемо змінювати закони, оголосимо амністію затриманим, а Яценюк та Кличко нехай тепер роботою займаються, а не демагогією», – додав він.

За словами народного депутата («Батьківщина») Володимира Ар'єва, опоненти влади навпроти мають намір довести в ПАРЄ, що «пропозиції Януковича – блеф і затягування часу». «Потрібно законодавчо обмежити владу президента. А так немає ніякої гарантії, що через місяць новий прем'єр не виявиться у відставці, а маховик репресій не розкрутиться з новою силою», – сказав він.

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути