chrome firefox opera safari iexplorer

США скасували візи українцям, причетним до розгону Євромайдану

22 січня 2014 о 11:32

Державний департамент США скасував американські візи для громадян України, причетних до силового розгону Євромайдану в листопаді та грудні 2013 року.

Про це повідомляє прес-служба посольства США в Україні, пише ЛігаБізнесІнформ.

«У відповідь на дії проти протестувальників на Майдані в листопаді і грудні минулого року посольство США відмінило візи кількох громадян України, пов'язаних із застосуванням сили. Оскільки візові справи за законами США є конфіденційними, ми не можемо коментувати індивідуальні випадки. Хочемо підкреслити, що Державний департамент має широкі повноваження скасовувати візи на основі наявної інформації, вказує на неможливість допуску одержувача візи на територію США, і ми розглядаємо подальші кроки проти тих, хто несе відповідальність за нинішній насильство», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, сьогодні близько шостої ранку один з протестувальників на вулиці Грушевського помер, імовірно — від кульових поранень. Крім того, сьогодні вночі стало відомо про смерть протестувальника, який упав з 13-метрової колонади стадіону «Динамо» під час протистояння мітингувальників і силовиків на вулиці Грушевського.

Зіткнення на вулиці Грушевського в Києві, біля стадіону «Динамо» імені Лобановського, між міліцією і протестуючими триває з неділі, 19 січня. Група учасників Майдану чисельністю кілька сотень осіб спробувала пройти через блок-пост сил МВС до будівлі Верховної Ради, щоб потім вимагати від парламенту скасування низки прийнятих нею 16 січня законів, які суттєво обмежують права і свободи громадян. Виник конфлікт, міліцію стали закидати палицями, камінням, петардами. До місця зіткнення підтяглося ще кілька тисяч учасників антиурядової акції протесту. Правоохоронці відповіли протестувальникам світлошумовими гранатами, гранатами зі сльозогінним газом, пострілами гумовими кулями і водометами. Кількість потерпілих з обох сторін перевищила 200 осіб. Спалено кілька міліцейських автобусів і вантажівок.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути