chrome firefox opera safari iexplorer

Студенти КНУ ім. Т. Шевченка оголосили голодування

15 січня 2014 о 11:21

Студенти Київського університету імені Тараса Шевченка 15 січня починають акцію голодування. Вони вимагають відкликати Державну інспекцію навчальних закладів України, яка з 11 по 25 січня проводить позапланову перевірку київських вишів.

Про таку персональну безстрокову акцію оголошено на сторінці Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка в соцмережі «Вконтакті».

Позапланові перевірки ДІНЗ студенти розцінюють як "репресії стосовно учасників та небайдужих (до) подій, пов’язаних із «Євромайданом».

«Студенти не мають змоги відповісти на запитання повноцінно, оскільки хвилюються і відчувають морально-психологічний тиск третіх осіб», – пояснюють вони.

Також студенти вважають, що інспекція заангажована і чинить тиск на викладачів під час прийому іспитів.

«Студенти вимагають від Міністерства освіти і науки України негайно відкликати ДІНЗ України та не допускати подальшого тиску на студентів, які відстоювали свої конституційні права на мирних акціях протесту», – йдеться в повідомленні.

«Голодування не припиниться до тих пір, поки не буде виконана вимога!», – запевняють студенти.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини освіти

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути