chrome firefox opera safari iexplorer

У лікарню в Києві звозять побитих активістів

24 січня 2014 о 12:13

У столичній лікарні швидкої допомоги перебуває 22 активісти, затриманих за участь у подіях на Майдані. Їх тримають у спецбоксах.

Про це повідомляють активісти спільноти «Варта в лікарні», інформує УП.

18 з них перебувають під вартою. Активістів доправляють сюди із СІЗО та РВВС. 24 січня частину їх мають доправити на слідчі дії.

«Усі побиті: голова, спина. Дуже виснажені, бо міліція тримала їх у себе 20-30 годин», – зазначено в повідомленні.

На Братиславській регулярно перебувають нардепи, активісти з Майдану, Автомайдану, байкери, прості громадяни. Вони збирають гроші на речі та ліки для затриманих, які перебувають у спецбоксі лікарні у статусі затриманих.

Також стало відомо, що до лікарні на вул.Братиславській, 3, привезли ще трьох затриманих майданівців: Віктор Д. (1993 року народження), Андрій Л. (1970 року народження), Дмитро Ж. (1969 року народження).

«Вони проходять обстеження, міліція не дає чітких вдповідей на питання, чи їх забиратимуть. Так само не відомо, чи вдалось їм повідомити родичам чи друзям про затримання (крім Андрія Л. – він повідомив точно)», – зазначають активісти.

Також у лікарні перебуває міліція, яка пред'явила затриманим обвинувачення.

За даними активістів спільноти «Варта в лікарні», на вул. Кондратюка, 8, біля лікарні вартують працівники МВС і радять не везти туди постраждалих.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути