chrome firefox opera safari iexplorer

Україна повинна віддати майже $66 млрд боргів цього року

15 січня 2014 о 16:32

Протягом 2014 року Україна всього має сплатити 65,817 млрд дол боргу, з них 43,788 млрд дол припадає на корпоративні борги. Такі дані сьогодні на прес-конференції навів науковий консультант Центру Разумкова Володимир Сіденко.

“Станом на 1 жовтня 2014 р. загалом Україна протягом року має сплатити 65,817 млрд дол боргу, з них 43,788 млрд дол припадає на корпоративні борги”, – сказав експерт.
За його даними, близько 6,4 млрд дол має сплатити саме держава.

Разом з тим він зазначив, що за часів азійської кризи 1997—1998 року за сприятливої ​​макроекономічної ситуації були величезні борги комерційного сектора, і коли комерційний сектор потрапив у біду, державі довелося за свої кошти виручати їх.

“Тому 6,4 млрд дол – це мінімальна сума, яку має платити держава, а реально може статися так, що навіть за негарантованими боргами держава буде змушена втручатися, якщо з’явиться загроза дефолту для якихось системоутворюючих комерційних структур”, – пояснив В.Сіденко.

Джерело: FINANCE.UA
Розділи: Суспільство

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути